Блогер розповів своїм підписникам про спеціальний експортний мотоцикл КДБ і його особливості

Принциповою відмінністю радянських ескортних мотоцикл від закордонних є те, що вони створювалися не на основі існуючих серійних моделей, а розроблялися з повного нуля. Це і робить їх такими виділяються і цікавими. Один з таких мотоциклів показали на YouTube-каналі "Кузня Тест Драйву".

Мова в даному випадку йде про модель" Дніпро 14.9", яка була розроблена спеціально для ескорту перших осіб СРСР. Ці мотоцикли виділялися найточнішою розробкою і управляти ними могли тільки найдосвідченіші співробітники.

14.9 володіє хорошою аеродинамікою, практично повністю зібраний з вітчизняних комплектуючих. Єдина Імпортна деталь-карбюратор виробництва BMW. Модель спокійно розвивала швидкість в 120 кілометрів на годину, щоб не відставати від урядових лімузинів на кшталт ЗІЛ або "Чайки".

Крім того, під цю модель була розроблена ще й спеціальна коляска. Вона не призначалася для перевезення пасажирів, і використовувалася в основному взимку, для того, щоб у мотоцикла було краще зчеплення з дорогою. Сам корпус коляски зроблений зі склопластику і дуже легкий, проте на його дні лежала сталева пластина-баласт вестом 40-50 кілограм.

Так як в колясці не передбачено місце для пасажира, в основному вона використовувалася для того, щоб перевозити зброю або спеціально обладнання. Втім, при необхідності на неї могла залізти ще одна людина, про що свідчить хромована ручка.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які машини на вторинному ринку користуються найменшою популярністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі на продаж випустили унікальну люксову модифікацію "Москвича".

Також "Hyser" писав, що українських автомобілістів готують до посилення правил у разі ДТП.