У мережі показали рендери" запорожця", який міг би випускатися сьогодні

Незважаючи на те, що ЗАЗ-965 "Запорожець"прибрали з конвеєра ще кілька десятків років тому, цей автомобіль як і раніше ніжно любить велику кількість автолюбителів, яким хотілося б побачити "Воскресіння" моделі. Одночасно з тим, автомобільні дизайнери фантазують на тему того, як виглядає був "горбатий", якби випускався сьогодні. Подібний рендер опублікував інформаційний портал "Автогід".

Так, відомий автомобільний художник Роман Прядко опублікував своє бачення того, яким повинен бути класичний "горбатий Запорожець" в реаліях сучасного автомобільного ринку.

Перевагою такого дизайну є те, що він відійшов від форм-фактора оригінального кузова, пропонуючи чотири двері замість двох, за рахунок чого машина стала б набагато просторіше, володіючи при цьому багажником з достатнім об'ємом.

Рендер оновленого Запорожця. Фото: Автогід

Зовсім круглі фари оригінального ЗАЗ-965 трохи розтягнули, і вони стали овальними. В цілому кузов оновленої версії непогано повторює обриси оригінальної машини, залишені навіть повітрозабірники, хоча сьогодні така машина, мабуть, робилася б передньомоторної.

Зміни в габаритах призвели до того, що колісна база розширилася, а колеса стали більше. Дизайн Прядко вдало поєднує в собі риси оригінальної машини і сучасних дизайнерських тенденцій.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які машини на вторинному ринку користуються найменшою популярністю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі на продаж випустили унікальну люксову модифікацію "Москвича".

Також "Hyser" писав, що українських автомобілістів готують до посилення правил у разі ДТП.