Водіїв мають намір зобов'язати проходити перевірку на алкогольне або наркотичне сп'яніння в обов'язковому порядку, якщо вони потрапили в аварію. Наразі такий огляд проводить поліція на свій розсуд.

Також поліцейські мають право затримати підозрюваного у вживанні за кермом алкоголю або наркотиків для проходження ним обов'язкового медичного огляду. Проект закон вже зареєстрований у Верховній Раді.

За словами авторів проекту ДТП є прямою загрозою життю та здоров'ю громадян. Статистика свідчить, що за десять місяців минулого року сталося 2,3 тисяч аварій, в яких загинули 2,6 осіб. Найбільш небезпечними є водії в нетверезому стані або ті, хто порушує ПДР.

У проекті закону пропонується ввести нововведення, яке говорить так:

"... у разі дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якого травмовано одну або більше осіб, огляд осіб, які керують транспортними засобами, з участю яких сталася така подія, на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, проводиться обов'язково, незалежно від підстав вважати, що такі особи знаходяться у зазначеному стані або під дією зазначених препаратів".

Також у законопроекті будуть внесені зміни до Закону "Про екстрену медичну допомогу", завдяки яким стане можливим проводити медосвідчення учасників ДТП у відділеннях невідкладної медичної допомоги багатопрофільних лікарень.

Відзначається, що в парламенті є ще один законопроект, яким пропонується забирати в деяких випадках водійське посвідчення назавжди.

Крім того, в поточному році повинен повернутися обов'язковий техогляд всіх без винятку легкових авто для власників автомобілів і автопричепів.

Раніше Hyser писав про те, що під Києвом потяг протаранив маршрутку.

Також Hyser повідомляв, що на дороги виходять патрулі-невидимки.

Нагадаємо, що ці номерні знаки не розпізнає жоден патруль-фантом.