У соціальній мережі розмістили дуже цікаву інформацію про знаменну подію для радянського автомобілю Запорожець. Є інформація про те, що 46 років тому було випущено рівно 1 мільйон Запорожців, що стало справжньою знаменною подією.

Відповідну публікацію розмістили на сторінці «ukrainiancars"в Instagram.

"Цього дня, 8 січня 1976 року, з конвеєра автозаводу «Комунар» зійшов мільйонний автомобіль. Це був ЗАЗ-968А білого кольору. Автомобіль моделі ЗАЗ-968А серійно випускався з 1974 року, був оснащений двигуном МеМЗ-968 з повітряним охолодженням об‘ємом 1,2 л і потужністю 41 к.с. при 4200 об/хв. Нині ювілейний екземпляр «Запорожця» можна побачити в експозиції музею "Фаетон" #заз #заз968а #запорожець #ювілейний #1000000 #faetonzp #ukrainiancars", - підписали публікацію в соціальній мережі.

Потрібно відзначити, що 46 років тому це була справжня знаменна подія, так як випустить мільйонний автомобіль – це дуже круто.

Радянський автозавод ЗАЗ славиться своїми автомобілями по всьому світу. Навіть в нинішні дні є дуже багато ентузіастів, які купують «Запорожці», щоб їх модифікувати і дивувати всіх перехожих.

Неодноразово можна було бачити, як якийсь тюнінгований "Запорожець" обганяє крутий і дуже дорогий Mercedes.

Запорожець
Запорожець

Потрібно помітити, що про радянські Запорожці ходять цілі легенди і складаються анекдоти вже десятки років. Однак, в СРСР це були відмінні автомобілі, навіть незважаючи на те, що вони постійно ламалися і глухли.

Крім цього, є відомості про те, що Радянському автозаводу знадобилося 15 років, щоб випустити мільйон автомобілів Запорожець.

Нагадаємо, що у мережі показали новий прототип Волги.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі показали перший прототип українського джипа.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали, як могла б виглядати нова Лада.