Норми щодо техогляду автомобілів діяли до 2011 року. Але потім були скасовані у зв'язку з величезною кількістю різних корупційних схем. Після 2011 року в Україні залишили обов'язковий техогляд для автобусів і транспорту, який задіяний у пасажирських перевезеннях і перевезенні вантажів. Нещодавно зтало відомо, що в поточному році в Україні мають намір відновити обов'язковий техогляд автомобілів.

Про це повідомляється в матеріалі “Апостроф", з посиланням на "Факти ICTV”.

За наявними даними, технічний огляд автомобіля дозволено буде проходити тільки в сертифікованих СТО, тому що після проходжень техогляду власник машини повинен буде отримати відповідний документ, який підтверджує перевірку, проведену фахівцями. Крім цього, ймовірно, що через певний час талони можна буде отримати в електронному вигляді і вся інформацію буде відображатися в додатку "Дія".

Згідно із законопроектом Мінінфраструктури, весь процес технічного огляду триватиме близько години. При цьому буде обов'язкова фото - і відеофіксація на кожному етапі процесу. Все це робиться для того, щоб запобігти корупції і незаконні схеми.

В даний час на території України недостатньо центрів сертифікації, тому весь процес техогляду займає певний час. Цілком ймовірно, що після прийняття законопроекту, на багатьох СТО утворюються численні черги. Все це може негативно позначитися на якості обслуговування клієнтів.

Зараз вартість технічного огляду автомобіля становить близько 1000 грн. Однак ціни можуть злетіти вгору через можливий попит на цю послугу.

Експерти українського авторинку заявили, що на сьогоднішній день середній вік автомобілів українців становить

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні пропонується значно підвищити штрафи, повторне порушення загрожуватиме водіям позбавленням права керувати автотранспортним засобом на певний термін.

Наш портал писав, що водіям розповіли, як правильно буксувати автомобіль на "автоматі".

Нагадаємо, "Hyser" писав, що українцям порадили триматися подалі від деяких автомобілів: до списку потрапили 10 машин.