У мережі показали, як виглядав український автомобіль, який збирався в Італії

Незважаючи на те, що радянська автомобільна промисловість багато в чому поступалася Західній, в Європі все одно користувалися популярністю деякі радянські моделі, не в останню чергу через низьку вартістю. В Італії, наприклад, існувала невелика компанія, яка займалася продажем автомобілів УАЗ і ЛуАЗ. Про це повідомляє iнформаційний портал "Carakoom".

Volin 969. Фото: Carakoom

Повідомляється, що специфікацією компанії "Martorelli" були імпорт, продаж і Тюнінг позашляховиків виробництва УАЗ на території Італії. Варто відзначити, що компанія не обмежувалася роботою з одним тільки УАЗ, і продавала в Європі і інші радянські позашляховики.

Так, наприклад, в Італії продавався і вельми популярний в Україні і знаменитий своєю прохідністю позашляховик ЛуАЗ-969М, який продавався за кордоном під ім'ям "Volin 969". Примітно, що це один з небагатьох випадків, коли іноземним імпортерам настільки подобається оригінальне ім'я машини, що вони не стали його міняти або адаптувати, а просто записали транскриптом.

Крім версій автомобіля, які були досить близькі до оригіналу і оснащувалися двигунами МеМЗ повітряного охолодження, "Волині" надавалися і в доопрацьованому вигляді. У таких машин під капотом стояв більш сучасний 1,1-літровий двигун Ford потужністю 53 кінських сили. Це був досить популярний двигун, який ставився на Ford Fiesta актуального тоді покоління.

Крім того, в числі ексклюзивних для Volin 969 опцій можна відзначити забарвлення металіком, литі колісні диски і покращений інтер'єр автомобіля. Досить цікаво, що в Італії "Волинь" позиціонувалася як бюджетний позашляховик для молоді, а не утилітарний всюдихід для сіл, яким "Волинь" була на батьківщині.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали позашляховик Jeep, який завівся після 30 років простою під відкритим небом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали, як "Таврія" могла б виглядати сьогодні.

Також "Hyser" писав, що у мережі на продаж виставили унікальний спортивний ГАЗ 30-х років.