У мережі з'явилися рендери дизайну нового покоління класичного позашляховика Niva

"Лада Нива" визнається багатьма автомобільними експертами як проривний для свого часу автомобіль, який заслуговує статусу легендарного. Тим не менш, ця модель вже протягом десятиліть не отримує істотних оновлень, однак АвтоВАЗ, схоже, вирішив це змінити. У мережі з'явилися рендери нового покоління "Ниви", яка, мабуть, стане кросовером. Про це повідомляє iнформаційний портал "Today".

Так, президент АвтоВАЗу Ніколя Мор заявив, що нове покоління моделі надійде в продаж в кінці 2024 року. Дизайн автомобіля вже затверджений, проте він тримається в строгому секреті і покажуть його приблизно через два роки.

В даний момент підрозділи інжинірингу працюють над технічними аспектами нового покоління "ниви", а підприємство готується до того, щоб випускати автомобіль серійно.

До цього в мережі показували таємничий кросовер, який був накритий білим покривалом. Повідомляється, що під цією ковдрою і зберігається прототип нового покоління позашляховика. На сьогоднішній день в мережі є тільки концепти зовнішності нового покоління "Ниви", проте до конвеєра модель може дійти в зовсім іншому вигляді.

Проте, вартість нової "Ниви" відома вже сьогодні. Вона обійдеться автомобілістам від 12 до 16 тисяч євро, а 2025 або 2026 році в продаж з'явиться ще й модель Grand Niva, яка буде відрізнятися від стандартної моделі збільшеною колісною базою і просунутим обладнанням. Ця версія машини коштуватиме вже понад 20 тисяч євро.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українець створив на основі "Запорожця" автокемпер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі продають легендарну "вісімку" з пробігом в три кілометри.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали, як виглядає трьохдверний ЗАЗ-1105.