У мережі показали унікальний радянський родсетр, який виставили на продаж за величезну суму

Родстер-тип автомобіля, Типовий скоріше для західних автовиробників минулого століття, проте небагатьом відомо, що подібні машини вироблялися і в Радянському Союзі, правда, вельми обмеженим тиражем. Нещодавно репліку такого автомобіля виставили на продаж в Москві за велику суму. Про це повідомляє iнформаційний портал "Carakoom".

Йдеться про репліку радянського автомобіля ГАЗ М1 "Спорт". Продавець заявляє, що виставлений на продаж автомобіль бувальщина випущений ще в 1938 році, а недавно пройшов повне відновлення. Варто відзначити, що в зв'язку з тим, що в машині використані різні рішення радянського автопрому, це скоріше репліка, ніж оригінальний автомобіль, проте, тим не менш, заслуговує на увагу.

ГАЗ М1 Спорт. Фото: Carakoom

В основі машини знаходиться доопрацьоване шасі ГАЗ М1. Зовні ж "Спорт" нагадує як інший спорткар ГАЗ "гоночна Ліпгарта", так і болід ГАЗ А.перший автомобіль названий на честь головного конструктора Горьковського автомобілебудівного заводу Андрія Ліпгарта і встановив кілька світових рекордів за швидкістю. Друга машина стала знаменита тим, що ще в 1937 році змогла розвинути значну швидкість в 142 кілометри на годину.

Деякими елементами "Спорт", однак, відрізняється. Перша відмінність-наявність м'якого даху, яку не встановлювали на довоєнні спорткари. Далі, цей автомобіль оснащений набагато більш розвиненими крилами і порогами, ніж на оригіналі і, нарешті, від оригіналу репліка відрізняється іншими фарами і радіаторної гратами.

Під капотом автомобіля встановлений 3,3-літровий бензиновий мотор, який розвиває потужність до 50 кінських сил, а в парі з ним працює механічна коробка передач. Привід у ГАЗ М1 "Спорт" Задній.

Власник автомобіля зазначає, що стан машини-музейний. Пробіг автомобіля становить всього 180 кілометрів, у зв'язку з чим продати він його готовий тільки за 6,5 мільйонів рублів, що дорівнює 2 376749 гривень за актуальним курсом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українець створив на основі "Запорожця" автокемпер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі продають легендарну "вісімку" з пробігом в три кілометри.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали, як виглядає трьохдверний ЗАЗ-1105.