Українським автолюбителям і водіям дали кілька цінних порад, так як на вулиці царює морозна температура. Українцям назвали кілька ефективних способів, як прогріти автомобіль і очистити скло від льоду.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «ЗаРулем»

Якщо у вашому автомобілі немає автозапуску, то відігрівати машину доведеться просто сидячи в ній. Потрібно розуміти, що в такому випадку при запуску автомобіля в салон буде надходити холодне повітря, так що немає потреби включати вентилятор на повну котушку. У міру прогріву ДВС повітря стане тепліше.

При наявності штатної системи електрообігріву потрібно просто натиснути на кнопку і почекати кілька хвилин. Однак не у всіх автомобілів ця функція доступна.

Є ще один спосіб, самий нелюбимий для автолюбителів - пластмасовий скребок. Коли на вулиці холодно і скло покривається льодом, скребок-найкращий друг для водія. При потрібному використанні сил, на склі не залишиться подряпин.

Обігрів скла
Обігрів скла

Крім цього, є інформація про те, що китайці придумали скребок з підігрівом. Цей скребок має USB, за допомогою якого він буде підігріватися до необхідної температури. Такі девайси можна замовити на AliExpress.

Якщо використовувати автозапуск (якщо він є) або передпусковий обігрівач, то це значно заощадить ваш час. Однак окрема функція обігріву лобового скла є тільки у дорогих систем дистанційного запуску.

Є дуже багато нюансів, яких не можна допускати: не можна влаштовувати склу «температурний шок» - полив скла гарячою водою, не можна використовувати «незамерзайку» на холодне скло, не можна включати запалювання при включених двірниках, а також не потрібно включати склоочисники при перших ознаках відтавання скла. Всі ці дії можуть пошкодити автомобіль.

Нагадаємо, що українцям повідомили про те, що з'явилися нові водійські посвідчення.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як потрібно гальмувати в крижану погоду.