У мережі з'явилася досить незвичайна і цікава інформація про таку амфібію як ЛуАЗ ТПК. Український автомобіль завжди привертав дуже багато уваги і українцям вирішили показати ЛуАЗ ТПК власною персоною.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Авто»

Відомо, що цей автомобіль спочатку був відомий як ЛуАЗ-967. Цей автомобіль дійсно мав ім'я ТПК-транспортер переднього краю. Це говорить, що цей автомобіль спеціально створювався для того, щоб працювати безпосередньо на лінії зіткнення з противником і під його вогнем.

Якщо брати до уваги задумку військового автомобіля, то можна зрозуміти, що замовник ставив спеціальні завдання перед конструкторами, а його характеристики повинні бути взаємно винятковими.

ЛуАЗ
ЛуАЗ

ТПК ЛуАЗ - 967 був найменшим транспортером армії СРСР, але він не був примітивним по конструкції.

Важливо помітити, що для військових бійців був потрібний низький автомобіль з дуже хорошою прохідністю і практичністю. Крім цього, потрібно, щоб машина могла плавати по воді і навіть літати.

Якщо взяти до уваги всі вимоги замовника, то не важко здогадатися, що для такого завдання необхідно дуже багато часу. Саме тому даний екземпляр збирався практично 10 років.

ЛуАЗ
ЛуАЗ

Відкидні борти ТПК одночасно служили трапами для того, щоб виїхати на берег. Їх можна було ще використовувати як каністри для бензину або води.

Потрібно підсумувати тим, що довелося змагатися з дуже відомими і досвідченими конструкторами, які працюю в інших заводах, і з застарілими і нежиттєздатними схемами.

Нагадаємо, що у мережі показали унікальний Старий суперкар ГАЗ.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українець зробив із Запорожця справжній будинок на колесах.

Також портал "Hyser" писав, що у Росії випустили Ниву, яку можна використовувати як Будинок.