У мережі показали раніше невідомий буклет з передсерійної" Таврії " 1978 року

"Таврія"є одним з найвідоміших українських автомобілів, який і сьогодні любимо великою кількістю наших автолюбителів. Так, нещодавно в мережі показали досить цікавий буклет за передсерійним зразком" Таврії", який існував в 1978 році. Про цей буклет розповів портал "Fishki.net".

Варто відзначити, що "Таврія" дісталася до серійного виробництва помітно пізніше, ніж заводом був створений повноцінний зразок, який можна було б продавати автолюбителям. Як видно, за роки простою машину істотно спростили, оскільки автомобіль з буклету відрізняється від серійного зразка і по інтер'єру, і по екстер'єру, і по технічних рішеннях.

Буклет Таврії. Фото: Fishki.net

Ніхто не буде сперечатися, що внутрішнє оздоблення серійної "Таврії" відрізнялося досить мізерним оформленням, в той час як передсерійний зразок виглядав набагато більш комфортним. Від кінцевої версії моделі він також відрізнявся і двигуном, який мав різнобічне розташування газових каналів і, схоже, привід клапанів коромислами, як це було здійснено на моторі Ford СVH.

Буклет Таврії. Фото: Fishki.net

У числі цікавих дизайнерських рішень цього варіанту " Таврії "можна, наприклад, відзначити, що задні ліхтарі на ньому були взяті з ЗАЗ-968" Запорожець. Салон передсерійного варіанту відрізняється від кінцевої версії найсильніше: взяти ту ж приладову панель, яка виглядала помітно цікавіше і мала тахометр.

Буклет Таврії. Фото: Fishki.net

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що ЗАЗ готує випуск потужної новинки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали лімузин, створений на основі "Запорожця".

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які прізвиська радянські мотоциклісти давали своїм залізним коням.