У мережі показали будинки на колесах з "Нив", яку робить Російська приватна компанія

Незважаючи на те, що заслужив вже статус легендарного автомобіля позашляховик "Нива" грунтовно застарів, він продовжує стояти на конвеєрі, а різні приватні компанії модифікувавши автомобіль під різні потреби. Одну з таких модифікацій показав інформаційний портал "Carakoom".

Так, російська компанія "Автокемперпром", яка працює в Коломні, нещодавно продемонструвала свій новий проект, який вона почала готувати на замовлення німецьких клієнтів. Це будинок на колесах, загострений на базі комерційного пікапа ВМС-2346. Автомобіль оснащений житловим модулем, який дозволяє здійснювати тривалі подорожі в автономному режимі.

Модуль виконаний в чорно-білому кольорі і захищений пофарбованими алюмінієвими листами. З цього ж металу зроблені кришки люків. До вхідних дверей встановлена сходинка, крім того, двері прикривається москітною сіткою. На даху модуля розміщені сонячні батареї, які живлять всю електроніку машини.

Незважаючи на те. Що модуль за розмірами досить невеликий, в ньому є все потрібне для життя, а саме двомісне ліжко, невелика кузня з газовою конфоркою і раковиною, стіл, сидячі місця. У кемпері є навіть санітарна кабіна з душем і туалетом. Під холодною водою митися не доведеться: всередині встановлена автономна система нагріву води і клімат-контроль.

Позашляховик довелося серйозно доопрацювати, зокрема, значно були посилені шасі. У підвісці використовуються малолистові ресори і пневмоелементи. Двигун залишився колишнім, проте його обсяг збільшили до 1,8 літрів, за рахунок чого мотор тепер видає 100 к. с.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що ЗАЗ готує випуск потужної новинки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали лімузин, створений на основі "Запорожця".

Також "Hyser" писав, що стало відомо, які прізвиська радянські мотоциклісти давали своїм залізним коням.