Всі автовласники знають, що з березня 2021-го року для українських водіїв почали діяти нові, більш високі штрафи за порушення правил дорожнього руху. Ось тільки суха статистика говорить про те, що це наших водіїв не злякало, так як за перші 10 місяців поточного року аварійність не скоротилася, а виросла на цілих 14%. Ось в МВС і задумалися над новими заходами контролю.

У 2020 році в Україні сталося понад 168 тисяч ДТП, в яких загинуло понад 3,5 тисяч осіб. Якщо враховувати загальнонаціональний локдаун і карантинні обмеження, то показник согласно логіки повинен був би бути менше, ніж роком раніше, проте він збільшився на 5%. При цьому до основних причин ДТП можна віднести перевищення швидкості, порушення при маневрах і проїзд перехресть не по ПДР.
На тлі такої тривожної статистики, народні депутати почали з новою силою модернізувати закон передбачає штрафні санкції для водіїв. Про це говоривши у програмі джедаї на телеканалі 2+2.
Так, серед нових методів контролю-камери, які вимірюють середню швидкість; мобільний додаток, за допомогою якого кожен водій зможе повідомляти в поліцію про порушення ПДР; система штрафних балів і "профілактичні зупинки".

При цьому штрафні бали планується застосовувати навіть у разі незначних порушень зокрема, за не пристебнутий ремінь безпеки або проїзд по дорожній смузі громадського транспорту.

Крім того, у разі систематичного порушення дорожніх правил, у водія планують відбирати водійське посвідчення і відправити на повторну здачу іспиту на знання правил дорожнього руху.

А ще депутати пропонують ввести показник середньої швидкості на аварійних ділянках доріг. Наприклад, можуть поставити дві камери на автомагістралі (на в'їзді та виїзді), і якщо авто перетне цей відрізок менше певного проміжку часу, то за перевищення швидкості буде штраф.

Також автомобілістам можуть дозволити фіксувати порушення ПДР на відео власного телефону і відправляти їх правоохоронцям. Зі сплаченої суми штрафу-10% коштів надходитимуть авторам таких відео.

Якщо водій вже позбавлений посвідчення, його можуть заарештувати, оскільки не надто ефективним виявилося збільшення штрафу до 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що колишній герой Холостяка збив людину.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли про жахливу і масштабну ДТП, де в маршрутці загинуло 10 осіб.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі показали кадри після страшної ДТП у столиці України.