Автолюбителю пощастило знайти в завареному гаражі абсолютно новий "Запорожець"

Початок 90-х років, звичайно, насилу можна назвати золотими роками Запорізького автомобілебудівного заводу, однак навіть незважаючи на це окремі моделі, випущені в той період часу можуть являти собою велику рідкість і користуватися інтересом з боку автолюбителів і колекціонерів. Про одну з таких машин розповіли в ролику на каналі "Roma Urraco".

Так, мова йде про останню модель з модельного ряду "Запорожця", яка стояла на конвеєрі навіть в 90-х роки — ЗАЗ-968М, який в народі прозвали"мильницею". На основі даного автомобіля було зроблено велику кількість машин для людей з обмеженими можливостями, які видавалися державою безкоштовно, проте автомобілі інвалідам найчастіше були ні до чого, за рахунок чого по Україні як і раніше можна знайти величезну кількість абсолютно нових "запорожців", забутих в гаражах.

З цим автомобілем, судячи з усього, сталося те ж саме, ну або власник грунтовно хотів зберегти автомобіль своїм нащадкам. Крім того, що двері гаража, в якому знаходився автомобіль, заварені, гараж оточує ще й заварений паркан, так що "Запорожець", вважай, зберігався за сімома печатками, і, судячи з ролика, не дарма.

Незважаючи на те, що автомобіль був випущений в 1991 році і йому вже виповнилося 30 років, він знаходиться в повністю ідеальному стані. На кузові автомобіля немає ні натяку на іржу, правда, за довгий час простою машина покрилася товстим шаром пилу. Під капотом у автомобіля напевно все теж ідеально, оскільки одометр показує пробіг всього в 74 кілометри.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі згадали, як з "Запорожця" робили Гоночний автомобіль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ісландії знайшли рідкісний позашляховик "Волга".

Також "Hyser" писав, що у мережі згадали рідкісні модифікації"Запорожця".