Боротьба з пилом будинку може стати справжнім пеклом, якщо у вас у кімнатах багато речей-пилозбірників та важкодоступних для прибирання місць. Щоб боротися з першою причиною, доведеться переглянути свої погляди на речі та визначити, які з них у кімнатах точно зайві.

Наприклад, пил може осідати і надовго затримуватись на різних декоративних речах, книгах, текстилі, м'яких іграшках. Чим більше таких речей у кімнаті, тим важче позбутися пилу в ній. І навіть регулярне прибирання не завжди ефективно допомагає.

Друга причина, яка заважає позбутися пилу раз і назавжди – важкодоступні для збирання місця. Це можуть бути, наприклад, ділянки за меблями або під ними. Часто шафа або інші меблі можуть стояти так близько до стіни, що дістати за ними рукою з ганчіркою майже неможливо.

Старі капронові колготки або панчохи не слід викидати, а можна використовувати як ідеальний засіб від пилу. Для цього достатньо обернути їх навколо швабри та використовувати її як ганчірку.

Виявляється, матеріал, з якого виготовлені капронові колготки, здатний "електризуватись". За рахунок цього він притягує до себе навіть найдрібніші частинки пилу та бруду із важкодоступних місць. Це прискорить час вашого збирання в рази.

Тим часом швабра дає можливість дотягнутися до різних місць, куди без неї дістатись.

Читайте також:

Краще за будь-якого "Містера Мускула": як для прибирання будинку наші бабусі використовували картопля

Як перетворити прибирання житла із звичайної побутової рутини на приємне заняття?

Платити за прибирання прибудинкових майданчиків доведеться по-новому. Що зміниться