24 серпня Україна відзначала День незалежності і цього дня до нашої країни відвідав президент Польщі Анджей Дуда.

Після цього Володимир Зеленський була присутня на прес-конференції, яка відбулася 27 серпня. Тоді він заявив про те, що хотів би домогтися згоди від Польщі на передачу винищувачів радянських моделей, зокрема, МіГ. Це дуже необхідно нам зараз, адже хоч у нас є Ф-16, але їх недостатньо для того, щоб захистити українське небо. У Польщі вже відповіли на такий словесний запит Володимира Олександровича.

МіГ-31. Фото: YouTube
МіГ-31. Фото: YouTube

Глава польського Міноборони сказав, що розуміє українського президента, але наголосив, що Польща ухвалює рішення через призму своєї безпеки і вже зробила для України все, що могла.

"Я знаю, що Україна потребує великої кількості зброї, але наші партнери з України також повинні розуміти, що польська держава повинна зберегти свої можливості. І це є пріоритетом для мене як міністра оборони", - додав він.

Щодо передачі Україні польських МіГ-29 Косиняк-Каміш зазначив, що такі рішення можуть бути ухвалені лише після того, як польські Військово-повітряні сили будуть посилені новими літаками – зокрема замовленими у США F-35.

Владимир Зеленский и Анджей Дуда
Владимир Зеленский и Анджей Дуда

Читайте також:

Українцям роздадуть нові квартири: Володимир Зеленський ухвалив історичне рішення.

Зеленський зробив важливу заяву про закінчення війни: що буде, якщо партнери не встоять.