Як комунальщики працюють взимку

Взимку на дорогах чимало снігу, а жителі великих міст скаржаться на працівників комунальних служб. Мовляв, двірники дуже погано прибирають. Журналісти "Громадське" вирішили дізнатися в комунальників, як їм насправді зараз працюється.

По-перше, треба зазначити, що чимало жителів Києва залишають свої автомобілі не на місцях для паркування, а в будь-якому місці, зручному для них самих. Через це комунальники не можуть нормально проїхати на транспорті для прибирання снігу. Звичайно, якість цієї роботи буде вже не та, а причина - в автомобілях, які буквально не дають проїхати представникам комунальних служб.

Крім того, прибирати вручну сніг все ж таки важко. Особливо взимку, коли на дорогах тільки і з'являються замети. Двірники Києва розповіли журналістам, що самої техніки в них насправді дуже мало: буває, що один транспорт на цілу бригаду чи декілька. Одна представниця комунальної служби навіть зізналася, що дуже мріяла б працювати у теплі. Проте не може знайти офіційну роботу, то ж і залишається двірником, щоб заробляти собі страховий стаж для майбутньої пенсії.

До речі, зарплатня у двірників в середньому від 4 до 8 тисяч гривень. За таких умов, вважає одна з працівниць комунальної служби, ця зарплатня дуже несправедлива. Тим часом кияни та жителі інших міст продовжують скаржитися на двірників, а насправді - іноді саме двірникам не вистачає підтримки. Хоча, як зізналися київські комунальники, не всі люди погано до них відносяться - в деяких випадках місцеві жителі навіть допомагають прибирати, а це не може не розчулити комунальників.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що далі буде з карантином в Україні. Голова уряду зазначив, що будуть нові хвилі захворювань коронавірусом.

Також повідомлялося, що експерти розповіли українцям, як можна заощадити грошей на комунальних послугах. Важливі поради для громадян.

Крім того, в Києві станція метро потрапила до скандалу просто через дизайн дверей. В соціальних мережах з'явилися фото тих дверей та подробиці ситуації.