Сьогодні команда фонду, разом з партнерами - фондом «Батальйон Волонтер» та Романом Бочкалою, вирушила за маршрутом Харків-Купʼянськ-Борова-Покровськ-Лиман.

Це вже 150-та гуманітарна місія фонду «Надія» на прифронтові території Донецької, Харківської, Сумської, Херсонської та Запорізької областей. Про це розповів голова наглядової ради фонду «Надія», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань здоровʼя нації Валерій Дубіль.

Лише за останні два тижні пʼять найсучасніших систем радіоелектронної боротьби з частотами 400-1200 було доставлено командою «Надії» для 3-ї танкової бригади та інших підрозділів на Донецький, Оріхівський та Курський напрямки. Вартість таких поставок сягає кількох мільйонів гривень.

З початку війни фонд «Надія» забезпечив прифронтові шпиталі та стабілізаційні пункти 50 апаратами для непрямого масажу серця Easy Pulse Schiller (Швейцарія), 10 апаратами для гемодіалізу Prismaflex, сотнями реанімаційних моніторів, томографами, апаратами КТ і МРТ, сучасними УЗД, рентгенапаратами та операційними столами. Також фонд «Надія» поставив п’ять кабінетів гастроколоноскопії Fuji (Японія) у шпиталі Донеччини та Харківщини, завдяки яким медики рятують життя захисників із внутрішніми кровотечами.

Крім того, команда «Надії» передала у шпиталі на лінії вогню десятки швидких, близько 100 підігрівачів для інфузій, лазерне хірургічне обладнання та артроскоп для проведення безрозрізних операцій на кінцівках.

Окремий важливий напрямок роботи - це підтримка військових підрозділів. Фонд системно працює над забезпеченням бригад Збройних сил України, підрозділів Державної прикордонної служби України, Головного управління розвідки та Національної поліції України. Від початку вторгнення фонд оснащує Сили оборони України тисячами станцій Starlink, генераторів, потужних зарядних станцій, сучасних дронів.

«Наша місія — рятувати життя. Ми віримо, що підтримка наших захисників та медиків є основою майбутньої перемоги і справедливого миру, адже без міцного тилу неможливо здобути перемогу на фронті. Кожна гуманітарна місія нашої команди спрямована на те, щоб забезпечити необхідне обладнання для порятунку життів. Війна — це не лише про боротьбу зі зброєю в руках, це також про можливість вчасно надати допомогу тому, хто цього потребує. Ми забезпечуємо шпиталі та військові частини найсучаснішим медичним обладнанням, а військові підрозділи - засобами, які допомагають зберігати життя захисників на полі бою. Наш фонд допомагає, щоб кожен воїн і медик відчув підтримку і знав, що ми разом з ними на кожному кроці їхнього шляху до перемоги», - зазначив Валерій Дубіль.