Бажаєте очищати поверхні натуральними продуктами? Візьміть картоплю! Розріжте її на дві половинки, протріть однією з них кахельну плитку, пройдіть вологою тканиною - і кахель засяє. Те саме станеться і зі склом.

Багато досвідчених господинь знають, що для ідеального полірування дзеркал можна скористатися за допомогою простої картоплі. Цей коренеплід має властивості, які роблять його незамінним не тільки на кухні, а й під час збирання. Зокрема, під час миття дзеркал.

Отже, щоб очистити від забруднень дзеркало або скляні полиці у ванній, потрібно розрізати сиру картоплину навпіл і після цього натерти поверхню стороною, що розрізає. Далі варто залишити дзеркало на 10-15 хвилин і змити сухий картопляний крохмаль. Він має відставати від поверхні без зусиль.

Цікаво, що картоплею навіть протирають лінзи окулярів, щоб вони потім не запітніли.

А ще з картоплі можна зробити власноруч склад для чищення картин. Для цього картоплю потрібно натерти, залити водою, підігріти, а потім відправити в тепле місце на 4 години. Після цього протріть розчином картини, обов'язково змиваючи склад чистою губкою.

Сирий картопля нагоді не тільки для миття дзеркал і скла, але і для очищення ванни. З її допомогою можна позбутися вапняного нальоту та "мильних пластівців", які засохли на поверхні. Також це допоможе легше відмити від поверхні ванни жовті плями, які з'являються через тверду воду.

Читайте також:

Загинув через два дні: Леся Нікітюк розповіла про трагічну пропозицію руки та серця. Ховали хлопця у Житомирі.

Залишилася лише задня частина: під Львовом машина повним ходом влетіла до приватного будинку. Не стало чотирьох людей

Грузинська "гостина": росіяни зіткнулися з нападками в Тбілісі. Це треба бачити