Багато людей регулярно купують мінеральну воду, не контролюють її вживання та навіть не підозрюють, що тим самим можуть завдати непоправної шкоди організму.

Для початку визначимо, чим мінеральна вода відрізняється від звичайної.

Як відзначають медики, мінеральна вода містить певні мінерали в певній кількості. Вона використовується в першу чергу для лікування різних хронічних захворювань. Не рідко з таких вод роблять компреси та навіть приймають ванну.

Склад мінералів, розчинених у воді, грає дуже велику роль, тому мінеральні та мінерально-столові води класифікують саме по сольовому складу.

Також води класифікують за газовим складом і специфічним елементам: вуглекислі, сірководневі, азотні, бромисті, йодисті, кремнієві та ін.

Кожна вода підійде для терапевтичних цілей у певних умовах, і там, де одна може допомогти, друга зашкодить.

Їдальня або звичайна питна вода містить не більше 1 г або 1000 мг розчинених солей на літр, кількість кальцію, магнію, натрію та інших мінералів в ній також підлягає ретельному контролю, тому таку воду можна вживати щодня.

Лікарі не рекомендують регулярно пити мінеральну воду здоровим людям, оскільки це може привести до проблем з кров'яним тиском, до захворювань нирок, серцевої недостатності та хвороб травної системи.

Медики також відзначають, що мінеральна вода не сприяє виведенню шлаків і токсинів з організму, тому реклама, яка стверджує це, нахабно бреше.

Пам'ятайте, що звичайну питну воду можна пити практично без обмежень, в той час як мінеральною водою краще надмірно не захоплюватися: не варто пити її літрами, особливо якщо мова йде про сильномінералізовані води (понад 10 г/л).

Раніше "Нyser" писав про те, що вчені з'ясували, який напій допомагає людям з підвищеним тиском.

Також наш портал повідомляв, лемонграс названо найкращим напоєм для пам'яті.

Нагадуємо, у новому дослідженні вчені встановили, що буряковий сік здатний покращувати роботу мозку та зміцнювати стінки судин.