Стало відомо про ще одну корисну властивість кави.

Зокрема, мова йде про корисну властивість для тих, що худнуть. Вчені з кафедри фізіології Гранадського університету провели дослідження, щоб дізнатися, чи дійсно кофеїн підсилює окислення або "спалювання" жиру під час тренування. В результаті їм вдалося встановити, що кава і правда допомагає худнути. Про це пишуть росЗМІ.


Фахівці рекомендують вживати міцну каву за пів години перед спортивними вправами, оскільки було доведено, що це допомагає спалювати жири. Варто відзначити, що в згаданому експерименті взяли участь 15 чоловіків.

Вони займалися спортивними вправами і приймали кофеїн або плацебо о 8:00 та 17:00. Внаслідок цього вченим вдалося зробити цікаві висновки. Так, вони отримали підтвердження того, що прийом кофеїну за 30 хвилин до виконання аеробного навантаження допомагає збільшувати спалювання жирів.


Примітно, що при вправах у другій половині дня ефект від кави буде ще вище. Справа в тому, що кофеїн стимулює термогенез - процес вироблення тілом тепла і енергії при перетравленні їжі. Тому випиваючи каву, ви збільшуєте витрату енергії, а значить, спалюєте зайві калорії.

Однак зловживати кавою не варто, особливо в спеку, при застуді або при загостренні хронічного захворювання.


Раніше "Hyser" писав про те, фахівці розповіли, які дієтичні продукти насправді притягують зайві кілограми.

Також наш портал повідомляв, що лікар назвав напій, що нормалізує тиск. Якщо він в спокійному стані вище, ніж 130/90, то це привід звернутися до лікаря.

Нагадуємо, що лікарі розповіли, чому небезпечно пити кефір на ніч. Стало відомо, в чому плюси і мінуси вживання кисломолочного продукту перед сном.