Гіркота для огірків – це захист. Не від людини, яка збирається їх з'їсти, а від комах, які планують їм нашкодити. А відповідає за гіркий присмак хімічна сполука під назвою «кукурбітацин». Як правило, найбільше цієї речовини міститься в стеблах, листі та коренях рослини, але варто огірку випробувати стрес, як кукурбітацин почне посилено вироблятися в його шкірці та м'якоті. Це така захисна реакція. Відповідно, двома словами завдання кожного садівника — забезпечити своїм огіркам відповідні умови.

Світло . Садити огірки під палючим сонцем - найгірша ідея з усіх, що можуть спасти на думку при вирощуванні огірків. Їм більше до вподоби невелика тінь і розсіяне світло.

Полив . Огіркам потрібен регулярний та достатній полив.

Правильна температура . Спека та сухе повітря стануть для огірка зайвим стресом, і якщо сходам та молодим рослинам не забезпечити звичні умови, огірок включає антистресовий механізм та починає виробляти кукурбітацин.

Повноцінне харчування . На бідних ґрунтах огірки розвиваються погано. Вони можуть бути не тільки гіркими, а й такими кривими, що і на стіл покласти соромно.

Тому посадки потрібно удобрювати перегноєм, біогумусом, вносити на грядку компост, поливати огірки, що вже ростуть, настоєм кропиви, кульбаби, золи.

Читайте також:

Україна точно переможе: маленький музикант зі Львівщини зібрав понад 2,5 мільйони для допомоги ЗСУ

Просто до сліз: зірка "Фортечної" показала, як зустрілася з чоловіком на фронті

Йому просто зірвало вежу: відео підбиття російського танка українською артилерією