Мед - це справжня криниця користі для організму людини. Недарма більшість медиків рекомендує вживати продукцію бджільництва регулярно та систематично. Ось тільки щоб отримати від цього продукту максимальну користь, вкрай важливо, щоб продукт був натуральним.

І справді, натуральний мед містить вітаміни та мінерали, які надають на організм різнобічний вплив. Дотримуючись правил вживання меду, можна зміцнити такі органи та системи організму як ШКТ, зір, серце та судини, жовчний міхур та селезінка, сечостатева система.

Ознаки натурального меду:

  • медовий аромат (виняток мед з іван-чаю);
  • викликає легке печіння у горлі;
  • не шарується;
  • з ніжною текстурою (при розтиранні між пальцями всмоктується);
  • у міру густий (тягнеться цівком, утворює гірку на поверхні);
  • без піни;
  • з природними домішками (пилком, пергою, мікрочастинками воску, прополісом).

І хоч Україна є п'ятою за обсягом виробництва та постачання меду на світовий ринок, але й тут процвітає фальсифікація меду дешевими цукровими сиропами і не лише.

Крохмаль, борошно, патоку буряків і навіть крейда дуже часто додають у мед для того, щоб досягти густої маси. Ще б пак, всі знають, що справжній мед густий і тягучий, з ложки він повинен стікати повільно, утворюючи тонкий безперервний струмок.

Так ось, індикатором крейди у складі купленого бджолопродукту може стати оцет. Це простий та швидкий спосіб з'ясувати, чи не є придбана банка підробкою.

Щоб визначити натуральність меду за допомогою оцту, розвести 1 столову ложку продукту в теплій воді. Туди ж капніть невелику кількість столового оцту. Якщо розчин зашипів або на поверхні утворилася пінка – це поганий знак. У натуральному продукті утримається повний штиль.

Користь натурального меду:

  • Добре джерело антиоксидантів, які можуть захистити організм від запалень.
  • Містить багато поживних речовин.
  • Має антибактеріальні та протигрибкові властивості.
  • Може заспокоїти біль у горлі та кашель.
  • Краще рівня цукру в крові, ніж звичайний цукор.
  • Може покращити здоров'я серця.
  • Сприяє загоєнню опіків та ран.
  • Допомагає при проблемах із травленням, таких як діарея.
  • Допомагає зменшити калорії, не зменшуючи споживання солодкого.
  • Має деякі когнітивні переваги. Наприклад, поліфеноли у меді позитивно впливають на згадку.

Читайте також:

Підгодуйте гарбуз цим прямо зараз і він буде солодший за мед: вас благатимуть розкрити секрет

І ніякого оцту: рецепт справжніх медових помідорів із гірчицею на зиму

Як прискорити обмін речовин за допомогою меду: збережіть цей народний рецепт