Українські споживачі відзначають довгоочікуване падіння цін на цибулю цього року порівняно з 2023 роком, повідомляє "znaj.ua".

Цибуля, яка є основним продуктом харчування у багатьох українських домогосподарствах, тепер продається за цінами на 12% нижчими, ніж у серпні минулого року.

Нині діапазон цін становить від 7 до 13 гривень за кілограм, що є значним зниженням, зумовленим великою пропозицією та сприятливими ринковими умовами.

Незважаючи на це зниження цін, попит на цибулю залишається скромним. Багато покупців обережні, очікуючи, що ціни можуть залишатися низькими протягом певного часу.

Цибуля
Цибуля

Проте експерти ринку попереджають, що це може не продовжитись довго. Поточні низькі ціни значною мірою обумовлені надлишком цибулі, включаючи деякі запаси низької якості, які фермери прагнуть швидко розпродати. Як тільки ці запаси закінчаться, ймовірно, на початку осені, ціни можуть знову почати зростати.

Для тих, хто планує купити цибулю для зимового зберігання, зараз може бути найкращий час для цього. У міру скорочення пропозиції очікується, що вартість цибулі зросте, дотримуючись типової ринкової моделі, коли скорочення доступності призводить до зростання цін.

Читайте також:

Хороша гуманітарна допомога для українців: як отримати продукти тривалого зберігання безкоштовно

Коли відключень світла побільшало: як уберегти холодильник під час стрибків електроенергії

Як зберігати картоплю, щоб вона довго не псувалась і не проростала: пролежить до глибокої весни