Усі ми неодноразово чули про те, що ракети та дрони росіян підлітають упритул або навіть залітають на територію держав НАТО: Польщі, Румунії тощо.

Володимир Зеленський навіть пожартував із цього приводу нещодавно, коли сказав, що поки що зі збитком російських дронів нам допомагає лише Білорусь, а не країни НАТО.

Владимир Зеленский и Александр Лукашенко
Владимир Зеленский и Александр Лукашенко
Владимир Зеленский и Александр Лукашенко

Але на це дурниць виявилося недостатньо, адже нещодавно Румунія попросила про те, щоб Україна збивала дрони, які летять у бік них. Про це повідомляє видання FAZ .

"Член НАТО - Румунія - звернулася до Сибігу в Бухаресті з проханням збивати російських безпілотників" , - пише видання.

Особливе занепокоєння викликає той факт, що нещодавно російського безпілотника було помічено в повітрі над румунською дельтою Дунаю, приблизно за 45 кілометрів від українського кордону. Румунські винищувачі F-16 були підняті у повітря, і вони супроводжували об'єкт, доки він не долетів до повітряного простору України.

З того часу політики та військові в Румунії сперечаються про те, чи потрібні зміни до законодавства, щоб збивати ворожі безпілотники у власному повітряному просторі.

Іранські дрони. Фото: YouTube
Іранські дрони. Фото: YouTube

Українці відреєстрували на такі прохання: "Тоді давайте ППО", "План надійний, як швейцарський годинник", "Ми цим питанням дуже стурбовані", "Нам заважають погодні умови", "НАТО дуже стривожено", "Член НАТО просить Україну захистити повітряний простір НАТО", "Може ще потрійне сальто зробити?", "Вони що думають, що ми їх спеціально не збиваємо чи що?"...

Гірше з'ясувалося, що видання припустилося помилки в тексті, яку пізніше виправили. Виявилося, що саме глава МЗС України Андрій Сибіг попросив сусідню країну збивати дрони.

Читайте також:

Війна в Україні не закінчиться ні цього року , ні наступного: європейський міністр оборони зробив страшну заяву .