Україна готується до масштабної реконструкції житлової інфраструктури, починаючи зі старіючих «хрущовок». Багатьом мешканцям цих старих будівель незабаром доведеться покинути свої будинки, але уряд запевнив їх, що їм будуть надані нові квартири. Про це пише видання «znaj.ua».

Олена Шуляк, голова парламентського комітету Верховної Ради, заявила, що мешканцям «хрущовок» буде надано нове житло, яке відповідатиме розміру та кількості кімнат їхніх нинішніх квартир.

Таким чином, якщо ви зараз мешкаєте у двокімнатній квартирі, ви можете розраховувати на нову з такими ж характеристиками.

Однак є ключова деталь, яку слід враховувати: якщо нова квартира знаходиться в іншому районі, можуть застосовуватись певні коефіцієнти для обліку різниці у вартості нерухомості. Це може означати отримання додаткових квадратних метрів або інших переваг, якщо ви переїдете з центру міста до більш віддаленого.

Хрущовка. Фото: скріншот YouTube-відео
Хрущовка. Фото: скріншот YouTube-відео

Цей процес переселення є частиною програми «Відновлення», яка встановлює ставку компенсації за нове житло у розмірі 36422 гривень за квадратний метр. Щоб запобігти будь-якім неясності, ці коефіцієнти, як очікується, будуть закріплені в законі.

Якщо ваша нова квартира виявиться більше старою, забудовник не може вимагати від вас доплати, якщо тільки ви не вирішите оновити квартиру за ринковими цінами.

Законопроект про комплексну реконструкцію старого житлового фонду наразі перебуває у стадії активного обговорення та, як очікується, буде остаточно доопрацьовано до кінця року. Це сигналізує у тому, що будуть істотні зміни.

Читайте також:

Пенсіонерів нарешті почули? Як змінять розрахунок основних виплат

Якою буде ціна на газ в опалювальному сезоні: Міненерго попередило, що ми побачимо у платіжках

Тепер на українців чекає новий вид повісток: чим здивують ТЦК і "Оберіг" - Кабмін уже затвердив