26 серпня під час масованого російського ракетного удару по Україні Укренерго розпорядилося про проведення екстрених відключень електроенергії по всій країні. Про це повідомляє КМДА.

Під час цих екстрених відключень звичайні, передбачувані графіки не діють. Енергетики працюють цілодобово, щоби відновити електропостачання постраждалих районів.

"Звертаємо увагу, що під час екстрених відключень графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, не діють", - йдеться у повідомленні.

Ракетний удар спровокував масштабну повітряну тривогу по всій Україні, що призвело до вибухів у багатьох містах, включаючи Київ, де активно діяли системи ППО.

Відключення світла
Відключення світла

Відключення електроенергії торкнулися різних регіонів, включаючи Київ, де кілька районів залишилися без електрики, що також призвело до перебоїв у подачі води.

В Одесі відключення електроенергії призвело до тимчасового припинення роботи електротранспорту. Аналогічні аварійні відключення було також зафіксовано у Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Влада закликає громадян зберігати пильність і розуміти, що аварійні відключення світла можуть відбутися непередбачувано через загрози, що зберігаються.

Читайте також:

З вересня прожити стане ще важче: продукти харчування накриє нова хвиля подорожчання

Операція "бусик": чи мають право ТЦК "пакувати" чоловіків на вулиці – роз'яснення юриста

Ключові продукти стають менш доступними: як змінилися ціни