Боротьба з міллю може бути як високоефективною, і екологічно чистою. Якщо ви знайшли цих небажаних гостей у своїй шафі, є простий, натуральний метод, який варто спробувати. У сіті поділилися цим підходом, якому вчили ще бабусі.

Моль не тільки докучає, а й може завдати значної шкоди. Проте натуральний засіб із гарантованим результатом – лаванда. Ця ароматна рослина може стати сильним союзником у боротьбі з міллю.

Хоча заспокійливий аромат лаванди може заспокоювати нас, для молі він нестерпний. Запах створює для них таке безлюдне середовище, що вони або тікають, або гинуть.

Шафа. Фото: YouTube
Шафа. Фото: YouTube

Щоб максимізувати ефект, помістіть сушену лаванду в невеликий мішечок тканини і залиште його в шафі. Аромат буде концентруватися в замкнутому просторі, що унеможливить перебування молі.

Якщо у вас немає сушеної лаванди, ви можете замінити її натуральною лавандовою олією, яку легко купити в аптеках та косметичних магазинах.

Просто змочіть ватяні диски в маслі і покладіть їх на полиці у шафі або прикріпіть до стін або дверей. Крім того, що ви відлякаєте міль, ви також насолоджуватиметеся приємним ароматом у своєму будинку.

Читайте також:

Коли і як садити озимий часник у жовтні та листопаді для казкового врожаю

Не псуватиметься тижнями: як зберегти свіжість сиру

Як із 1 гривні заробити 25 тисяч: терміново трусіть свої гаманці – розбагатіти може кожен