Українці не раз бачили відео обміну полоненими та спостерігали, якими повертаються з Росії наші люди.

Звісно, ​​проводилися паралелі з тим, як "гарнішають" в українському полоні росіяни. Ви думали, що за це вдячні? Ні, вони мають претензії. Однією з них вибоїв усіх російський військовополонений, коли поскаржився на їжу в полоні.

ЗСУ беруть у полон окупантів: скрін з відео
ЗСУ беруть у полон окупантів: скрін з відео

Телеканал 1+1 опублікував сюжет про умови утримання російських військовополонених в Україні, що спричинив хвилю негативних реакцій серед українських ЗМІ, телеграм-каналів та користувачів соціальних мереж. У репортажі показано, що полонені росіяни отримують триразове харчування, загальною вагою більше кілограма лише на обід, включаючи м'ясні страви та овочеві салати.

Військовополонений Ілля з російського міста Володимир скаржиться на клімат і відсутність "домашньої їжі": "Якогось салатика хочеться, олів'є. Ну не просто порізаний огірок" , - заявив він, смоктаючи при цьому м'ятну цукерку, куплену в місцевому магазині.

Такі скарги викликали обурення в українському суспільстві, особливо на тлі повідомлень про жахливі умови утримання українських полонених у Росії. За даними Координаційного штабу з питань військовополонених, щонайменше 177 українських захисників та цивільних осіб загинули у російському полоні після початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також:

Україна порине у темряву: у розвідці підтвердили плани росії атакувати 3 АЕС .

Аліну Гросу випадково "викрив" посол ООН: вона одружена з відомим росіянином.