Багато хто з нас шукає усамітнення і мріє про тихе місце, де можна відпочити, далеко від сторонніх очей. Проте цікаві сусіди іноді можуть порушити це почуття усамітнення.

У зв'язку із цим агрономи пропонують рішення за допомогою стратегічного озеленення.

Які рослини можуть бути природними бар'єрами?

Такі дерева, як туя, ялівець, тис і гібридний кипарис, ідеально підходять для створення пишних вічнозелених огорож, які не тільки забезпечують усамітнення, а й прикрашають вашу ділянку. При виборі виду враховуйте висоту, яку вони досягнуть, коли повністю виростуть, щоб зберегти збалансовану композицію.

Кучеряві багаторічники:

Такі ліани, як дикий виноград, звичайний плющ, жимолість і китайська лимонниця, відмінно підходять для покриття парканів, стін і альтанок. Ці рослини вимагають опорних конструкцій або ретельно вибраних місць для процвітання та створення щільного зеленого екрану.

Дача: скрін з відео
Дача: скрін з відео

Однорічні кучеряві рослини:

Однорічні рослини, що швидко ростуть, такі як квамокліт, момордика, божевільний огірок, іпомея і родохітон, відмінно підходять тим, хто хоче щорічно оновлювати зовнішній вигляд свого саду. Ці ліани створюють яскравий природний бар'єр, що постійно змінюється.

Квітучі та плодоносні чагарники:

Такі чагарники, як глід, спірея, бузок, гортензія та ірга, що виростають до 2-3 метрів заввишки, також можуть бути ефективною природною огорожею. Вони не тільки забезпечують усамітнення, а й деякі сорти, такі як шипшина та аронія, також приносять їстівні плоди після цвітіння.

Читайте також:

Стосується всіх, у кого є дача та город: обов'язково зробіть це, доки не пізно

Посипте город цим замість гною, і земля "воскресне": коштує копійки, а ефект на мільйон

Чим засадити город восени для супершвидкого врожаю: у сусідів очі на лоба полізуть