Депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко офіційно оголосив про зупинення призову чоловіків віком від 18 до 25 років.

Відповідну інформацію надали в українських Telegram-каналах, посилаючись на народного депутата Гончаренка.

Згідно з директивою Командування Сухопутних військ, оперативним командуванням та ТЦК, особи цієї вікової групи можуть бути мобілізовані лише за наявності їх письмової згоди. Планової демобілізації для тих, хто вже мобілізований, не передбачено.

Мобілізація молоді
Мобілізація молоді

«Це зазначено у директиві Командування Сухопутних Військ на Оперативні Командування та на ТЦК. До 25 мобілізуватися можна лише за письмовою згодою. Демобілізації вже мобілізованих не передбачено», - йдеться у повідомленні.

Скрін публікації
Скрін публікації

Крім того, Гончаренко пояснив, що чоловіки віком від 50 до 60 років можуть бути мобілізовані лише за спеціальним мобілізаційним наказом.

Практика масових облав, які іноді називають «бусифікацією», чоловіків цього віку заборонена. Для таких осіб перед мобілізацією необхідно надати офіційний наказ Генерального штабу із зазначенням особистих даних.

«Таким громадянам мають пред'явити розпорядження Генштабу щодо конкретного чоловіка із зазначенням усіх даних», - повідомляється українцям.

Скрін публікації
Скрін публікації

Читайте також:

ТЦК більше не потрібні: запрацювала нова мобілізація – тепер повістка знайде кожного

Скільки ще буде мобілізація в Україні та кого покличуть першим

Українська зірка мобілізувалася до ЗСУ: "Пора брати велику відповідальність"