Вчені повідомили, що 29 вересня гравітаційне поле Землі притягне астероїд, який обертатиметься навколо планети як другий Місяць до 25 листопада.

Цей астероїд розміром приблизно з міський автобус обертатиметься навколо Землі, перш ніж повернутися до свого будинку в поясі астероїдів, що обертається навколо Сонця.

Об'єкт належить до групи астероїдів Арджуна, що з астероїдів з орбітами, схожими на земні. Деякі з цих астероїдів, як цей, можуть наближатися до Землі — приблизно 4,5 мільйона кілометрів.

Астероїд відносно невеликий, близько 10 метрів у довжину і 3474 кілометри в діаметрі, і рухатиметься із відносно низькою швидкістю для астероїда — приблизно 3540 км/год.

Астероїд 2024 PT5
Астероїд 2024 PT5

Гравітація Землі сильно впливатиме на його траєкторію, змушуючи його тимчасово діяти як супутник або «міні-місяць» навколо планети. Однак цей астероїд буде важко побачити без професійного астрономічного обладнання через його розмір і тьмяність.

Він був виявлений 7 серпня системою оповіщення про зіткнення астероїдів із Землею (ATLAS) НАСА. Це не перший подібний «гість», який Земля пережила – подібні події відбувалися у 1981 та 2022 роках. Цікаво, що очікується, що астероїд знову повернеться на орбіту Землі у 2055 році.

Читайте також:

Небезпечне явище з 18 вересня по 2 жовтня: коридор затемнень доведе до межі українців

Життя зміниться з сьогоднішнього дня: знаки Зодіаку, чия доля "перевернеться" після Повного місяця

Вересень принесе гроші та удачу: 3 знаки Зодіаку, які отримають усе, чого так довго чекали