Сотні разів ви чули про важливість правильного вирощування культур на вашому городі. Але важливо та правильно збирати врожай.

Так-так, у цьому ви можете наробити помилок. Так що читайте і запам'ятовуйте поради щодо того, як правильно збирати врожай моркви та буряків.

Буряк, город, кадр з відео
Буряк, город, кадр з відео

Неприпустимі помилки

1. Найпоширеніша помилка – це недотримання термінів. Зрозуміло, що незрілі овочі будуть менш корисними і скоротиться термін їх зберігання. Але й перетримувати овочі на грядках теж неправильно, оскільки морква, що перезріла, і буряк тріскається. Крім того, підмерзлі овочі погано зберігаються.

2. Наступна помилка – це погодні умови. Найкраще займатися прибиранням у сухий та сонячний день. Якщо прибирати овочі в сиру погоду, то зайва волога зробить буряк і моркву водянистими, що знову ж таки позначиться на смаку та терміні зберігання.

3. Третій момент – це техніка. Якщо грунт щільний, сухий і твердий, то неприпустимо виривати коренеплоди, витягаючи за бадилля, кидати їх на землю і оббивати грунт, постукуючи овоч один про інший. Недбалість призводить до появи вм'ятин, тріщин, що також не йде на користь зберігання.

Морква
Морква

4. Також не слід використовувати для зберігання пісок, в якому зберігався врожай минулого року, волога тирса, а також поліетиленові пакети.

І остання помилка, яку припускаються практично всі без винятку – це поганий контроль за врожаєм під час зберігання.

Переглядати запаси потрібно регулярно, вибираючи ті овочі, які починають псуватися.

Читайт також:

Обов'язково зробіть це, як опаде листя: ваш сад і дерева не хворітимуть і прекрасно зацвітуть .

Швидше викопуйте буряк: які ознаки говорять про те, що настав час прибирати овоч з грядок .