В даний час ми можемо перевірити термін придатності продукту на пакуванні та бути абсолютно впевненим у його якості. Зазвичай термін придатності яєць вбирається у 28 днів після дати зносу курками. Але буває так, що ми перекладаємо яйця в іншу тару і втрачаємо оригінальне пакування, або купуємо яйця з рук. І як тоді зрозуміти, чи можна такі яйця споживати?

Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Існує "бабусин метод" контролю якості яєць. Просто опустіть свіже яйце у ​​воду. Якщо яйце залишається на дні ємності, його можна використовувати безпечно. Якщо ж яйце плаває всередині і стоїть вертикально, його слід використовувати в першу чергу. Але якщо яйце виринає на поверхню, то це означає, що воно зіпсоване і не придатне для вживання. Такого яйця потрібно відразу позбутися.

Крім того, є ще один дивовижний спосіб визначити свіжість яєць. Просто потрясіть яйце біля вуха. Якщо ви чуєте внутрішній звук, дзвін чи звук, як щось рухається всередині шкаралупи, то таке яйце не рекомендується вживати. Якщо ви не чуєте підозрілих звуків, можете сміливо використовувати яйця для приготування страв.

У сирому вигляді яйця краще не вживати навіть свіжими. Краще застерегтися від неприємних наслідків споживання заражених або зіпсованих яєць.

Читайте також:

Старовинний секрет: для чого курячі яйця потрібно потрясти перед варінням

Як зварити яйце, якщо воно розбилося: лайфхак, який заощадить вам гроші

Багато хто не здогадувався: як насправді потрібно зберігати яйця - гострим кінцем вгору чи вниз