Капуста – це простий і доступний продукт, що широко використовується в зимовому меню українців. Ті, що полюбляють білокачанну капусту, залюбки смакуватимуть й червоною. Особливо після того, коли дізнаються, що червона капуста за багатьма показниками перевершує свою білокачанну родичку та забезпечує людський організм вітамінами А, С і К.

Необхідні продукти:

  • яблука – 3 шт.;
  • червоноголова капуста – 500 г;
  • олія – 50 г;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • оцет яблучний – 4 ст. л.;
  • гвоздика – 4 шт.;
  • вода – 250 мл.;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.

Зачищаємо головку капусти від зіпсутих перших листків, розрізаємо її надвоє чи на чотири частини та тонко потрібно нашинкувати.

Яблука потрібно почистити та нарізати кубиком.

Форму для запікання змащуємо олією, додаємо капусту із яблуками та всі інші інгредієнти.

Відправляємо форму в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 1,5 години. Час від часу капусту потрібно перемішувати.

Важливо!

  • Червона капуста має залишатися трішки хрусткою "на зубок", не слід її перетушкувувати.
  • За бажанням, для кращого та насиченого смаку, можна додати вершкового масла, воду змінити на червоне чи біле вино, або навпіл.

Тушковану червону капусту добре подавати із запеченим м’ясом, особливо смакуватиме вона із дичиною, свининою, гускою чи качкою.

Читайте також:

Швидкий обід для всієї родини: рецепт живильного супу з плавленим сиром та сосисками

Скандал у Москві: вдовам російських військових видають цукерки та ковбасу замість виплат та машин

Секрети досвідченого дачника: як правильно висаджувати першу весняну розсаду

Справжнє диво: рецепт соковитих пиріжків з помідорами та бринзою