Інгредієнти:
- пшеничне борошно 3,5 склянки;
- вода 1 стакан;
- олія 4 столові ложки;
- цукор 1 чайна ложка;
- помідори 5 штук;
- сир бринзу 200 г;
- часник 2 зубчики;
- зелень до смаку;
- сіль за смаком.
Помідори нарізати кружальцями. Бринзу розім'яти вилочкою (якщо сир, то посолити), видавити через часнику часник, додати нарізану зелень і перемішати.
У воді (окропі) розмішати цукор і сіль, додати олію. Додати борошно. Вимісити м'яке тісто. Дати тесту відпочити 30 хвилин.
Розкачати половину тіста у великий тонкий шар. Розкласти на тісто кружечки помідорів не ближче, ніж 3 см один від одного. На помідори викласти начинку.
Розкачати другий пласт тіста, накрити їм перший із начинкою. Склянкою відповідного діаметра вирізати пиріжки за контурами кожного кружечка помідора, так вчинити з усіма пиріжками.
Смажити пиріжки у великій кількості розпеченої олії з обох боків.
Викласти на паперовий рушник для усунення надлишок олії.