Можливість виростити власну розсаду, отримати ранню весняну продукцію з власного городу для сім'ї та на продаж та цілий рік мати до столу свіжу зелень – мрія кожного господаря. Щоб вітамінний сезон тривав практично цілий рік, потрібна теплиця.

У сучасне століття розвиненої промисловості та поганої екології люди з року в рік все сильніше замислюються про правильну та корисну їжу. Дедалі більше городян прагнуть залишити галасливі мегаполіси і, хоча б на вихідні, опинитися на лоні природи. Адже в селі можна не лише дихати свіжим повітрям та відпочивати від суєти робочих буднів, а й накрити стіл, повний свіжих зібраних зі свого городу фруктів, овочів та, звичайно, запашної зелені.

Як правило, першими ранньою весною на дачі можна вирощувати зеень.

При цьому варто знати, що насіння петрушки, наприклад, дуже чутливе до вологи. Тому, перед тим як їх садити, насіння слід замочити та висушити. Крім того, необхідно вирівняти та зволожити ґрунт. Якщо ви все зробили правильно, перші сходи петрушки з'являться вже за півмісяця.

А ось листовий салат невимогливий до ґрунту, у зв'язку з невеликою глибиною залягання його коріння. З тієї ж причини рослина потребує уваги у питанні зволоження. Посів відбувається подібно до качанного салату, культура схильна до гниття і потребує прополювання і розпушування.

Швидкі сходи та найшвидшу продукцію (15 днів від посадки до можливості вживання листів у їжу) можна отримати також при вирощуванні крес-салату, проте цей вид зелені до смаку далеко не всім. Крім цих культур, вирощують листову гірчицю, ревінь, шпинат та багато іншого.

Читайте також:

Буде багатий урожай: коли потрібно садити моркву та буряк під зиму

Як виростити полуницю прямо вдома на підвіконні. Секрети врожаю

Кущі будуть до пояса: як виростити величезний урожай картоплі. Фермер показав таємниці. Відео