Досвідчені господині знають, що, прийшовши з ринку, не можна просто взяти і закинути всі продукти без розбору.в холодильник і зайнятися своїми справами. Ще б пак, у кожного типу продуктів є свої секрети зберігання, знаючи які, можна максимально довго зберегти їжу в її первозданному вигляді.

Так, наприклад, мало хто знає, що яйця потрібно зберігати гострим кінцем униз. Це правильне положення для курячого яйця, адже завдяки цьому яєчний жовток розміщується у центрі яйця, а повітряна камера не тисне на вміст яйця.

Неймовірно, але факт: у такому положенні яйця "дихають" і довше зберігають свою свіжість (на тупому кінці більше пір, через які потрапляє кисень).

А от якщо встановити яйце гострим кінцем вгору, то повітряний «мішечок», що розташовується з іншого кінця, виявиться внизу. Підсумком може стати потрапляння до білок небезпечних мікроорганізмів.

Крім того, слід знати, що для збереження поживних властивостей яєць необхідно дотримуватись температури від 0 до +8 °C – це звичайна температура холодильної камери. За таких умов яйця зберігатимуться 60 днів.

До речі, мити яйця, якщо ви плануєте зберігати їх певний час, не можна в жодному разі. Захисна плівка на яєчній шкаралупі захищає яйце від попадання бактерій у середину.

Покладіть їх у холодильник у фабричній упаковці, окремо від інших продуктів. І обов'язково мийте яйця теплою водою перед використанням.

Читайте також:

Ніжче не буває: рецепт тонких млинців на молоці з медовим поливанням