Ніхто достеменно не знає, коли шматок м'яса з реберною кісткою раптом перетворився у жменю фаршу з добавками булки, в паніровці, яку кухарі вправно обсмажують на олії до золотистої скоринки. Разом з тим, тепер кожна господиня знає безліч рецептів котлет. І правда, м'ясні, рибні, з дичини, грибів, овочів та птиці. Особливо цікаві котлети з курячої грудки.

Складові:

  • курка (філе, ніжки) 800 грам;
  • вершкове масло 100 г;
  • хліб білий 150 г;
  • вершки 3 ст.л;
  • яйця 3 штуки;
  • цибуля 2 шт;
  • чвсник 2 зубчики;
  • перець 0,5 ч.л;
  • сіль 0,5 ч.л.

Цибулю потрібно нарізати півкільцями, часник подрібнити і все це обсмажити на розігрітій олії до м’якості.

Знімаємо шкірку та м’ясо з кісток.

Зрізаємо скоринку з хліба. М’якуш замочуємо у вершках, а кірочку ділимо на дві частини: одну потрібно нарізати дрібними кубиками та підсушити в духовці, а іншу заморозити та згодом натерти на тертці.

Пропускаємо куряче м’ясо, хліб і цибулю з часником через м’ясорубку. Додаємо сіль і перець.

Вимішуємо фарш руками, потім загортаємо в харчову плівку та відбиваємо об стіл. Кладемо фарш у холодильник на 20 хвилин.

Натираємо заморожене вершкове масло та додаємо в фарш. Знову відправляємо фарш у холодильник на 5 хвилин.

Збиваємо яйця.

Далі мокрими руками починаємо формувати котлети з курячого фаршу. Опускаємо кожну котлету спочатку у збиті яйця, потім у дрібну хлібну паніровку, знову у яйця і обвалюємо у сухарях.

Обсмажуємо котлети в розігрітій олії з двох сторін, стежачи, щоб не підгоріли. В ідеалі повинна вийти рум'яна скоринка.

Далі котлети разом зі сковорідкою ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо їх до готовності протягом 20 хвилин.

Читайте також:

Смачніше м'ясних: як зробити поживні картопляні котлети. Бюджетний рецепт

У киян є свій секрет: як легко приготувати котлети по-київськи в домашніх умовах

Ніжна страва для всієї родини: як приготувати рибні котлети із сиром. Рецепт

Для котлет та нагетсів: як вдома приготувати панірувальні сухарі