Ніхто достеменно не знає, коли шматок м'яса з реберною кісткою раптом перетворився у жменю фаршу з добавками булки, в паніровці, яку кухарі вправно обсмажують на олії до золотистої скоринки. Разом з тим, тепер кожна господиня знає безліч рецептів котлет. І правда, м'ясні, рибні, з дичини, грибів, овочів та птиці. Особливо цікаві котлети з курячої грудки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСкладові:
- курка (філе, ніжки) 800 грам;
- вершкове масло 100 г;
- хліб білий 150 г;
- вершки 3 ст.л;
- яйця 3 штуки;
- цибуля 2 шт;
- чвсник 2 зубчики;
- перець 0,5 ч.л;
- сіль 0,5 ч.л.
Цибулю потрібно нарізати півкільцями, часник подрібнити і все це обсмажити на розігрітій олії до м’якості.
Знімаємо шкірку та м’ясо з кісток.
Зрізаємо скоринку з хліба. М’якуш замочуємо у вершках, а кірочку ділимо на дві частини: одну потрібно нарізати дрібними кубиками та підсушити в духовці, а іншу заморозити та згодом натерти на тертці.
Пропускаємо куряче м’ясо, хліб і цибулю з часником через м’ясорубку. Додаємо сіль і перець.
Вимішуємо фарш руками, потім загортаємо в харчову плівку та відбиваємо об стіл. Кладемо фарш у холодильник на 20 хвилин.
Натираємо заморожене вершкове масло та додаємо в фарш. Знову відправляємо фарш у холодильник на 5 хвилин.
Збиваємо яйця.
Далі мокрими руками починаємо формувати котлети з курячого фаршу. Опускаємо кожну котлету спочатку у збиті яйця, потім у дрібну хлібну паніровку, знову у яйця і обвалюємо у сухарях.
Обсмажуємо котлети в розігрітій олії з двох сторін, стежачи, щоб не підгоріли. В ідеалі повинна вийти рум'яна скоринка.
Далі котлети разом зі сковорідкою ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо їх до готовності протягом 20 хвилин.
Читайте також:
Смачніше м'ясних: як зробити поживні картопляні котлети. Бюджетний рецепт
У киян є свій секрет: як легко приготувати котлети по-київськи в домашніх умовах
Ніжна страва для всієї родини: як приготувати рибні котлети із сиром. Рецепт
Для котлет та нагетсів: як вдома приготувати панірувальні сухарі