Коли картопля набридла як гарнір до обіду, можна спробувати приготувати інші варіанти страв за участю цього овочу.

Складові:

  • картопля 6-7 шт;
  • спеції, сіль та перець за смаком;
  • 1 яйце;
  • 2 ст.л муки;
  • панірувальні сухарі;
  • олія для смаження.

соус:

  • 1 цибулина;
  • олія для смаження;
  • сіль та перець за смаком;
  • 2-3 ст.л сметани чи вершків.

Бульби картоплі потрібно добре помити і відварити у підсоленій воді до готовності 20-30 хвилин. Відвар зливаємо, а картопля потрібно розм'якшити товкучкою в пюре або скористатися м'ясорубкою.

З картопляного тіста сформуйте 8-10 невеликих грудочок, кожен викладете на дощечку, присипану мукою, придавіть долонькою, щоб вийшли плоскі коржики.

Смажте їх на середньому вогні з обох боків до легкої рум'яної скоринки приблизно по 3 хвилини з кожної.

Читайте також:

У киян є свій секрет: як легко приготувати котлети по-київськи в домашніх умовах

Сім'я буде у захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт

Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу