Зірковий український дієтолог Наталя Самойленко нагадала всым украънським жынкам, що риба — це в першу чергу джерело високоякісного білка. Риба впливає не тільки на об’єм талії, але й на різні органи тіла та функції, включаючи печінку, мозок, і навіть регулює якість сну.

Риба насичена омега-3 жирними кислотами і вітамінами, такими як D і B2 (рибофлавін). Крім того, риба багата на кальцій і фосфор, а також є чудовим джерелом мінералів, таких як залізо, цинк, йод, магній і калій. Дієтолог підкреслює, що рекомендована норма вживання риби як частини здорового раціону — принаймні два рази на тиждень.

Вживання риби допоможе:

  • підтримувати здоров’я серця, знижуючи кров’яний тиск, зменшуючи ризик раптової смерті, серцевого нападу;
  • підтримувати роботу мозку, зорового апарату та нервової системи у плоду під час вагітності;
  • знизити ризик депресії, хвороби Альцгеймера, деменції та діабету;
  • запобігати запаленню і ризику появи артриту;
  • зменшувати передменструальний синдром у жінок.

Не варто також забувати, що коефіцієнт користі продукту може змінюватися залежно від способу приготування та подачі. Тому рекомендовано не засмажувати рибу до чорних кірок для запобігання утворенню продуктів глікації — головних винуватців старіння. Вагітним жінкам варто уникати вживання сирої риби (тартар, суші).

Читайте також:

Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом

"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото

І це не Ксенія Мішина: Андрій Рибак із "Холостячки" одружився з симпатичною брюнеткою. Відео