Часто вдома залишаються шматочки хліба, які ніхто не хоче доїдати, а викинути не піднімається рука. Саме в цьому випадку потрібно зробити домашні сухарі панірувальні, які потім можна використовувати для приготування котлет, нагетсів і різних паніровок для інших страв.

Шматочки сухого хліба спочатку потрібно подрібнити. Найзручніше це зробити за допомогою кухонного комбайна або блендера. Якщо ні того, ні іншого, їх необхідно прокрутити в м'ясорубці кілька разів.

Порівняльна характеристика різних способів приготування сухарів представлена ​​у таблиці:

Наперед розігріваємо духовку до 180°С.

Викладаємо подрібнену хлібну крихту на лист для випічки і ставимо його в розігріту духовку приблизно на 15-20 хвилин (залежно від її потужності). Через кожні 5 хвилин перемішуємо, щоб сухарі панірувальні підсушилися рівномірно.

Потім виймаємо з духовки та чекаємо, поки вони охолонуть. Пересипаємо сухарі в скляний посуд або паперовий пакетик і герметично закриваємо, щоб туди не потрапили різні комахи або сміття. Також можна використовувати бляшанки для сипучих продуктів та ємності з-під дитячого харчування з кришками.

Важливо! Зазвичай термін зберігання панірувальних сухарів – 30 діб з дня приготування.

Однак, якщо було приготовлено панування більше, ніж буде використано, їх потрібно пересипати в контейнер для харчових продуктів або в скляну банку, щільно закрити кришкою і поставити в темне місце. Тривалий час зберігати панірувальні сухарі потрібно в сухому приміщенні, що добре провітрюється з рівнем вологості 70-75% і температурою 0°С -+20°С.

Читайте також:

Це божественно: соковита закуска з фаршу, сиру та лаваша. Рецепт ласощів

Дуже швидка закуска з тонкого лаваша з сиром та сиром. Рецепт

Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"