В суспільстві існує думка, що рибу і молочні продукти краще не поєднувати, от тільки з наукової точки зору, немає жодних причин хвилюватися. І справді, одна з найбільших проблем при приготуванні страв із риби, особливо так званих "білих" сортів, в тому, що вони виходять надто сухими. Саме тому на допомогу може прийти кисломолочний сир.

Інгредієнти:
  • філе хека 600 грам;
  • сир кисломолочний 200 г;
  • цибуля 1 штука;
  • яйце куряче 1 штука;
  • сіль та перець за смаком;
  • олія для смаження;
  • панірувальні сухарі - орієнтовно 6-7 ст.ложок;
  • манна крупа 45 грам.

Рибне філе необхідно розморозити, промити під проточною водою, добре відтиснути від вологи і промокнути серветками, щоб увібралася зайва волога.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Філе риби разом із цибулею перекручуємо через м'ясорубку.

Потім додаємо в фарш сир: якщо він м'який, розчавлюємо його виделкою, а якщо ні - теж подрібнюємо в м'ясорубці.

Далі висипаємо в фарш манну крупу, вмішуємо яйце та додаємо спеції за смаком. Перемішуємо, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися між собою та залишаємо приблизно на 15-20 хвилин за кімнатної температури для того, щоб розбухла манка.

Потім формуємо руками з фаршу невеликі котлети круглої форми та обвалюємо в панірувальних сухарях.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо на неї котлети і смажимо до готовності спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на другу. Також можна злегка обсмажити котлети на пательні, а потім перекласти на деко і довести їх до готовності в духовці.

Подаються апетитні рибні котлети з будь-яким гарніром або салатом.

Читайте також:

Сім'я буде в захваті: як приготувати картопляну запіканку з фаршем та грибами. Рецепт

Стародавній секрет розкритий: чому жінкам необхідно їсти рибу

Даша Астаф'єва показала, як без одягу заманює карася на рибалці: на таке клюне навіть сом

"Та там же все видно!": Емілі Ратаковскі у рибальській сітці без білизни прийшла на вечірку. Фото