Інгредієнти

  • 1/2 порції заварного тіста для вареників
  • 300 грам домашнього сиру
  • 100 грам бринзи, розкришити руками (можна замінити домашнім сиром)
  • 400 грам вареної гречки, повністю остудити
  • 2 цибулини, почистити, порізати кубиками
  • 50 грам смальцю або 50 мл рослинної олії
  • Сіль та чорний, свіжо мелений чорний перець до смаку

Для подачі:

  • 2 цибулини, почистити, порізати півкільцями
  • 70 грам смальцю або 70 мл рослинної олії
  • 1/2 пучка кропу, дрібно порізати

Готуємо стандартне тісто для вареників й накриваємо його злегка вологим рушником. Залишаємо на годину відпочивати.

Для приготування начинки, у сковорідці необхідно розігріти смалець чи олію й додати цибулю. Обсмажувати, часто помішуючи, до м'якості цибулі. Зняти з вогню й остудити.

У глибокій мисці змішуємо зварену гречку, домашній сир, бринзу, цибулю, разом з жиром, на якому вона смажилась й сіль та чорний, свіжо мелений чорний перець до смаку. Добре вимішати.

З відпочившого тіста та начинки зліпити вареники, розкатуючи тонко тісто, вирізаючи склянкою кружечки, викладаючи на кожен приблизно по 2 ч.л. з верхом начинки (або більше чи трохи менше, в залежності від розміру кружечків).

Заліпити ретельно краї й викласти зліплені вареники на тацю чи дошку застелену паперовим рушником або присипану борошном.

NB: Зліплені вареники потрібно одразу ж накривати ледь вологим, чистим, кухонним рушником або харчовою плівкою, щоб не обсихали.

Коли усі вареники зліплені, приготувати засмажку для подачі вареників. Для цього, у великій сковорідці розігріти смалець чи олію, додати цибулю, посолити до смаку й обсмажувати до золотистості.

Вареники потрібно відварити у великій кількості підсоленої води, часто помішуючи, особливо після опускання вареників у киплячу воду та повторного закипання води.

Читайте також:

Нижче не буває: старовинний рецепт сирників, які запікаються у сметанному соусі

Це потрібно спробувати: як приготувати пшеничники із фаршем. Рецепт

Омлет матінки Пуляр: як приготувати швидкий сніданок. Старовинний рецепт

Старий Новий рік-2023: які страви обов'язково мають бути на столі