Повітряний омлет має ім'я свого винахідника. Одна подружня пара на ім'я Анет та Віктор відкрили готель у Франції наприкінці 18 століття, де подавали такий омлет на сніданки. Відвідувачам настільки сподобалася страва, що вони вирішили назвати її на честь власників готелю - матінки Пуляр.

Рецептом класичного омлету матінки Пуляр поділився сайт yasensvit.ua.

Для приготування нам знадобиться:

    • яйця – 4 штуки

    • молоко або вершки – 2 ст. л.

    • спеції - за смаком

    • масло вершкове (або рослинне) для смаження

Як приготувати омлет Пуляр у духовці:

  1. Для початку потрібно розігріти духовку до 170 градусів.
  2. Беремо курячі яйця. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Білки необхідно збити до густої піни, а жовтки потрібно змішати з молоком та спеціями.
  4. Змастіть форму для випікання вершковим або рослинною олією.
  5. Далі потрібно вилити жовток у форму і поставити в гарячу духовку на три хвилини.
  6. Після цього потрібно дістати форму з духовки, викласти другим шаром білок, розрівняти та поставити запікатися ще 15 хвилин.
  7. Через якийсь час дістаньте омлет з духової шафи, розріжте навпіл і складіть за принципом сендвіча (або як вказано на фото нижче).

Омлет Пуляр, скріншот із сайту YouTube

Як приготувати омлет Пуляр на сковороді:

  1. Беремо курячі яйця. Відокремлюємо білки від жовтків.
  2. Білки необхідно збити до густої піни, а жовтки потрібно змішати з молоком та спеціями.
  3. Далі потрібно вилити жовтки на гарячу, змащену олією сковороду.
  4. Близько хвилини треба почекати, поки жовток схопиться.
  5. Викладаємо зверху білок, рівняємо його по всій площі жовтка і накриваємо кришкою. Через 8 хвилин перевіряємо білок пальцем. Якщо він не прилипає, значить готовий.
  6. Готовий омлет Пуляр дістаньте зі сковороди, розріжте на дві пропорційні частини та складіть удвічі.

Що ж до начинок, то в омлет Пуляр додають абсолютно різні інгредієнти. Більш класичним є варіант з тертим сиром, томатами та базиліком.

Читайте також: