Повітряний омлет має ім'я свого винахідника. Одна подружня пара на ім'я Анет та Віктор відкрили готель у Франції наприкінці 18 століття, де подавали такий омлет на сніданки. Відвідувачам настільки сподобалася страва, що вони вирішили назвати її на честь власників готелю - матінки Пуляр.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяРецептом класичного омлету матінки Пуляр поділився сайт yasensvit.ua.
Для приготування нам знадобиться:
-
-
яйця – 4 штуки
-
молоко або вершки – 2 ст. л.
-
спеції - за смаком
-
масло вершкове (або рослинне) для смаження
-
Як приготувати омлет Пуляр у духовці:
- Для початку потрібно розігріти духовку до 170 градусів.
- Беремо курячі яйця. Відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки необхідно збити до густої піни, а жовтки потрібно змішати з молоком та спеціями.
- Змастіть форму для випікання вершковим або рослинною олією.
- Далі потрібно вилити жовток у форму і поставити в гарячу духовку на три хвилини.
- Після цього потрібно дістати форму з духовки, викласти другим шаром білок, розрівняти та поставити запікатися ще 15 хвилин.
- Через якийсь час дістаньте омлет з духової шафи, розріжте навпіл і складіть за принципом сендвіча (або як вказано на фото нижче).
Як приготувати омлет Пуляр на сковороді:
- Беремо курячі яйця. Відокремлюємо білки від жовтків.
- Білки необхідно збити до густої піни, а жовтки потрібно змішати з молоком та спеціями.
- Далі потрібно вилити жовтки на гарячу, змащену олією сковороду.
- Близько хвилини треба почекати, поки жовток схопиться.
- Викладаємо зверху білок, рівняємо його по всій площі жовтка і накриваємо кришкою. Через 8 хвилин перевіряємо білок пальцем. Якщо він не прилипає, значить готовий.
- Готовий омлет Пуляр дістаньте зі сковороди, розріжте на дві пропорційні частини та складіть удвічі.
Що ж до начинок, то в омлет Пуляр додають абсолютно різні інгредієнти. Більш класичним є варіант з тертим сиром, томатами та базиліком.
Читайте також: