Тим, хто думає, що не любить гарбуз, треба просто спробувати приготувати будь-який із запропонованих варіантів: наприклад, запекти зі шкіркою і присмачити орегано і часником або чилі і корицею.

Запечений гарбуз з травами і часником:
  • 1 кг гарбуза;
  • пучок шавлії або розмарину;
  • 4-5 зубчиків часнику;
  • оливкова олія;
  • морська сіль;
  • свіжозмелений чорний перець;
  • гарбузове насіння (за бажанням).

Приготування

Гарбуз нарізати невеликими кубиками. Щедро скропити оливковою олією, заправити сіллю, перцем, перемішати зі свіжим листям шавлії і очищеними та розчавленими зубчиками часнику. Запікати при 200°C від 45 до 65 хвилин, до легкої рум'яної скоринки. Використовувати як гарнір, інгредієнт для ранкових каш або боул, а в холодному вигляді додавати в салати.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Корисно для жінок і чоловіків: що станеться з вашим тілом, якщо їсти гарбузове насіння щодня

Як правильно варити гречку. Помилки, які допускають майже всі господині