Не більше півгодини знадобиться для приготування цього смачного та ситного цибульного супу. В його основі, смажена у вершковому маслі, цибуля. Саме він надає неповторного смаку цьому вершковому супу, спробувавши якийсь раз, захочеться приготувати ще не раз.

Інгредієнти для 6 порцій:

  • плавлений сир – 270 г (3 шт.);
  • цибуля ріпчаста - 500 г;
  • морква – 120 г;
  • картопля – 300 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • вода - 2 л;
  • свіжий кріп – 5 г;
  • перець чорний мелений - 1/2 ч. л.;
  • сіль - 1 ч.л.
Цибулю і картоплю потрібно нарізати невеликими кубиками, моркву натерти на тертці.

У сотейнику, краще з антипригарним покриттям, потрібно розтопити вершкове масло, додати цибулю і обсмажити на середньому вогні 5 хвилин, періодично перемішуючи.

Потім додаємо моркву та обсмажуємо 2-3 хвилини на середньому вогні.

Додаємо картоплю, воду, сіль, чорний перець, перемішуємо, доводимо до кипіння та варимо 15 хвилин на слабкому вогні.

Додати дрібно нарізаний сир плавлений і перемішати до повного розчинення.

Увага! Правильно використовувати для приготування плавлений сир, з написом на упаковці "для супів та соусів", оскільки він краще розчиняється.

Додати в суп дрібно нарізаний кріп, перемішати та зняти з плити.

Цибулевий суп із плавленими сирками подавати гарячим, додавши грінки та посипавши зеленою цибулею.

Читайте також:

Як приготувати легкий морквяний суп-пюре. Рецепт

Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт

Захочеться добавки: рецепт найніжнішого гарбузового супу з вершками