Морквяний суп-пюре вариться на основі моркви, але включає в склад не тільки її. Вона може бути доповнена рисом, картоплею, селерою. Додаткові відтінки смаку дозволяють надати супу вершки, сир, різні спеції та приправи. Одні супи виходять поживними, інші – дієтичними. Вибір рецепта може залежати від того, для кого готується суп.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяТехнологія приготування ряду супів-пюре з моркви передбачає попередню обсмажування овочів: суп виходить смачніше, але калорійніше.
Увага!
1) Від обжарювання інших овочів для супу можна відмовитися або замінити її запіканням овочів в духовій шафі.
2) При використанні селери від пасерування краще не відмовлятися, інакше цей корінь потемніє при варінні і додасть супу неапетитний відтінок.
Продукти:
- 2-3 цибулини (приблизно 200 грам);
- 50 гр вершкового масла;
- 400 гр моркви;
- 300 мл курячого бульйону;
- сіль за смаком;
- зелень.
Цибулю чистимо та нарізаємо на великий кубик.
Розігріваємо плиту, в каструлю додаємо масло, коли воно розтопиться - нарізану цибулю.
Очищаємо моркву, нарізаємо її такими ж кубиками, як і цибулю.
Обсмажуємо цибулю і моркву на маслі до золотистого кольору 5-7 хвилин.
Заздалегідь треба підготувати курячий бульйон.
Вливаємо бульйон врівень з овочами, закриваємо кришкою, варимо на тихому вогні 20-25 хвилин до м'якості овочів.
Готові (тушковані) овочі пропустити через будь-подрібнювач, але краще вибрати для цієї мети блендер, щоб отримати необхідне по рецепту пюре.
Солиться суп-пюре безпосередньо перед подачею.
Подається морквяний суп-пюре з грінками з пшеничного хліба.
Увага! Зробити їх можна самостійно, нарізавши батон кубиками і підсушивши в духовці. Домашні грінки можна замінити покупними, але вибирати потрібно сухарики з найбільш нейтральним смаком, щоб вони не спотворювали смак основної страви.
Читайте також:
Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись
Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів
Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт