Морквяний суп-пюре вариться на основі моркви, але включає в склад не тільки її. Вона може бути доповнена рисом, картоплею, селерою. Додаткові відтінки смаку дозволяють надати супу вершки, сир, різні спеції та приправи. Одні супи виходять поживними, інші – дієтичними. Вибір рецепта може залежати від того, для кого готується суп.

Технологія приготування ряду супів-пюре з моркви передбачає попередню обсмажування овочів: суп виходить смачніше, але калорійніше.

Увага!

1) Від обжарювання інших овочів для супу можна відмовитися або замінити її запіканням овочів в духовій шафі.

2) При використанні селери від пасерування краще не відмовлятися, інакше цей корінь потемніє при варінні і додасть супу неапетитний відтінок.

Продукти:

  • 2-3 цибулини (приблизно 200 грам);
  • 50 гр вершкового масла;
  • 400 гр моркви;
  • 300 мл курячого бульйону;
  • сіль за смаком;
  • зелень.

Цибулю чистимо та нарізаємо на великий кубик.

Розігріваємо плиту, в каструлю додаємо масло, коли воно розтопиться - нарізану цибулю.

Очищаємо моркву, нарізаємо її такими ж кубиками, як і цибулю.

Обсмажуємо цибулю і моркву на маслі до золотистого кольору 5-7 хвилин.

Заздалегідь треба підготувати курячий бульйон.

Вливаємо бульйон врівень з овочами, закриваємо кришкою, варимо на тихому вогні 20-25 хвилин до м'якості овочів.

Готові (тушковані) овочі пропустити через будь-подрібнювач, але краще вибрати для цієї мети блендер, щоб отримати необхідне по рецепту пюре.

Солиться суп-пюре безпосередньо перед подачею.

Подається морквяний суп-пюре з грінками з пшеничного хліба.

Увага! Зробити їх можна самостійно, нарізавши батон кубиками і підсушивши в духовці. Домашні грінки можна замінити покупними, але вибирати потрібно сухарики з найбільш нейтральним смаком, щоб вони не спотворювали смак основної страви.

Читайте також:

Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись

Названо рецепт простого напою, що очищає печінку від токсинів

Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт