Українська кухня дуже різноманітна. "Короночка" - це всілякі страви з тіста та український борщ. Левову частку так само складають страви з картоплі.

Однією з таких автентичних страв є рисилованики. Рисилованики – це закарпатські деруни. По суті, специфіка приготування та продукти одні й ті самі.

В одному з відео, яке було знято для ранкового телевізійного шоу "Сніданок 1+1", детально показано, що і як робити, щоб вдало приготувати цей закарпатський шедевр.

Для приготування нам знадобиться: 0,5 кг картоплі, 20 г борошна, 50 г цибулі, 2 зубчики часнику, сіль, чорний перець мелений, яйце, сметана.

Картоплю натеремо на дрібну тертку, додаємо туди сіль, чорний мелений перець, дрібно нарубану цибулю та часник, борошно та яйце. Все ретельно перемішуємо і на добре розігріту сковороду, на яку попередньо налили олію, починаємо викадувати столовою ложкою маленькі рисилованики. Обсмажуємо із двох сторін до золотистого кольору.

Подаємо зі сметаною. У сметану можна додати часник і дрібно нарубану зелень. Смачного!

Читайте також: