Ніхто не заперечуватиме, що зі звичайної назви заводу слово "Азовсталь" перетворилося на загальну назву – символ мужності та сили духу всього українського народу. Ще б пак, ті, хто захищав у дуже важких умовах цей шматок Маріуполя до останнього, показали всьому світу свою стійкість і героїзм.

Фандрейзингова платформа UNITED24 та Група "Метінвест" вирішили зробити щось, щоб частинку української незламності отримав кожен українець.

Так було ухвалено рішення, щоб остання довоєнна партія металу з Азовсталі пішла на користь захисникам України. З цієї сталі було виготовлено браслети. Презентація проекту відбулася біля найбільшого прапора України, поряд з яким розмістили 17-метровий напис "Вірю до ЗСУ".

Кожен браслет створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 комбінату "Азовсталь". Саме з такої сталі 1981 року було виготовлено шахту для запуску космічного корабля, 2012 — новий саркофаг на ЧАЕС. У 2022 році листопрокатний цех, в якому багато років працював стан 3600, став одним із місць, де героїчно тримали оборону захисники та захисниці Маріуполя.

Дизайн браслетів із вигравіруваним гербом України розробив ювелірний будинок SOVA. Під час реалізації задуму керувалися обмеженою кількістю самої сталі, яку неможливо заповнити, та великим тиражем, адже такий браслет захочуть мати тисячі людей.

Гроші з ексклюзивної партії браслетів "Символ незламності" організатори акції мають намір направити на закупівлю дронів для українських військових.

Купити браслет можна за 1500 грн на сайті UNITED24 та в магазинах SOVA, а забрати у відділеннях чи поштоматах «Нової пошти».

Українці масово скуповують браслети з останньої довоєнної партії металу заводу "Азовсталь". При цьому не всім вистачає терпіння.

Так, наприклад, Меланія Подоляк написала, що сайт не витримує величезну кількість замовлень.

"Коли викупили всі браслети з металу з Азовсталі, а в тебе навіть шансу не було, тому що впав сайт", - написала дівчина у Мережі.

Однак згодом вона все ж таки опублікувала фото покупки.

Інші користувачі Мережі також діляться фотографіями браслетів.

Зазначимо, перша лімітована партія браслетів налічує 10 тисяч штук.

UNITED24 - ініційована Президентом України фандрейзингова платформа та основне місце збору пожертв на підтримку України. За п'ять місяців роботи UNITED24 зібрано близько 200 мільйонів доларів від громадян із 110 країн. Серед послів UNITED24 – видатні спортсмени Андрій Шевченко та Еліна Світоліна, креативний директор Balenciaga Демна, американські актори Лієв Шрайбер та Марк Гемілл, гурт Imagine Dragons, співачка та актриса Барбра Стрейзанд.

Читайте також:

Сльози навертаються: у Мережі показали, як герої "Азова" зустрілися із сім'ями. Фото

Українська розвідка не виключає ядерного удару по Україні: зроблено заяву

У Криму розпочалася паніка через підводний безпілотник, який може наближатися до кораблів. Фото